Skogstroll

Liten?
Jeg?
Jeg er akkurat stor nok til å fylle meg selv helt ut.
På langs og på tvers!
Er du større enn deg selv kanskje?
-Inger Hagerup

Me på Skogstroll ynskjer at avdeliga vår skal vera ein triveleg plass kor ungane syns det er kjekt å komma til, ein plass med mykje humor og glede, der ungane kan få utfolda seg i trygge og sunne omgivelsar!!

Skogstroll er ei 3-6 års avdeling. Det er ei flott barnegruppe, og me har det veldig kjekt saman. Me er 7 ansatte på avdelinga og er ein aktiv gjeng, med mykje godt humør.

Espira Hollund er ein friluftsbarnehage, så mesteparten av dagen vår er ute. Då blir det turar i nærmiljøet, eller lek ute på barnehagens område. Me er stort sett ute før klokka 10 heile barnegruppa. Me har og ei ”turgruppe” som har sitt eget opplegg kvar dag. Då er ei gruppe Skogstroll ungar i lag med ei gruppe frå Lykketroll.

Målet vårt er å gi ungane positive opplevelsar i naturen, slik at dei blir glad i den. Mat er viktig på tur, enten den er medbrakt eller laget på bål i Skogen.

Ungane som skal begynne på skulen te hausten har skulesamling saman. Då gjer dei ulike oppgåver knytt opp til skulestart. Dei lærer feks talla frå 1-10, dei lærer å skrive navnet sitt, dei tegnar, spiller spill, har lytteleikar, leser bøker, lærer rim og regler/regleleiker, lærer antall – rom – form. Skulesamlingane er veldig kjekke, og ein fin forberedelse til skulestart.

 

Personvern